|
|||
|
Ajunsera acolo si fura intampinati de oameni zambitori.Profesorul vorbi ceva in araba cu unul dintre barbatii prezenti,apoi ii facu semn sa intre.Fu invitat sa ia loc la o masa.Jim isi facea planuri de actiune.Doar era ,,Fat-Frumos”!.Mohamed sosi,si il saluta.Ceva in privirea lui il facea sa tremure,cuprins de o frica inexplicabila:
-Ia putin ceai,prietene!il invita Mohamed. -Multumesc mult! -Profesorul tau mi-a spus ca doresti sa afli despre cultura araba,corect? -Asa este. -Pai,in primul rand,mancarea.Este traditionala.Observi?intreba un alt comesean. -De unde este? -Yemen.Avem si alte feluri din Egipt,daca vrei. -Nuu,ma multumesc cu asta! -Prietene,ia spune-mi,te rog,iti place aici? -Da,domnule Al Takheri,este frumos. -M-am straduit sa arate bine.Dar in beciurile casei nu am reusit sa fac la fel. -Sunt convins,raspunse zambind Jim. Apoi,observa ca cineva inchise usa pe dinafara. -Ce s-a intamplat? -Prietene,te-ai speriat?Nu te ingrijora,nu este nimic. -Si profesorul Mustafa? -Pai,a plecat si el. -Si raman singur aici?Adica,continua el,realizand ca era ceva in neregula,nu ca nu mi-ar place.Ceilalti zambira. -Dar nu ai vrut tu sa ramai aici?Sau n-am inteles eu bine?intreba Mohamed. Jim,tremurand raspunse:-Adica..doar la cina,apoi sa plec,Mohamed. -Parca ai vrut sa il vezi pe Abraham,nu?Atfel,de ce l-ai fi intrebat pe Mustafa de el? In acel moment,toti cei sase comeseni scoasera de sub masa cate un Kalashnikov fiecare si il indreptara spre el.Jim vru sa scoata pistolul,insa nu apuca.Fu bruscat si fortat sa o ia spre beci.Mohamed lua o sabie si i-o puse la gat:-,,Daca schitezi vreun gest de impotrivire,te ucid,javra.” Fu silit sa coboare in beci,legat cu o franghie si doi oameni cu Kalashnikov-uri se proptira in stanga si dreapta lui.Un altul ii puse un sac pe cap.Urmara clipe lungi de tacere si asteptare.In final,sacul ii fu scos.Usa se deschise si un om cu un bici intra si se napusti asupra lui.Il biciui cu furie animalica,umplandu-l de rani.Apoi,ceilalti il ridicara.Cineva aduse o galeata rece si i-o turna in cap: -Sa iti limpezesti gandurile! In final,in scena intra si Mohamed,inarmat cu o sabie.Inainta incet si ii sopti la ureche:-Ti-e frica,prietene?Nu asa ti-ai dorit? -Te roooog!Da-mi drumul,da-mi drumul,jur!Nu merg la politie! -Tu ti-ai batut joc de noi!Loviti-l! -Ce..vrei de la mine..? -Sa imi spui cine te-a trimis! -Nimeni,lucrez pe cont propriu! -Cum te cheama?Cum te cheama?,urla cel care il biciuise. -Jim Harleson..Jim..Harleson,raspunse el stins. -Nu esti evreu,asta-i bine pentru tine!exclama Mohamed.Dar tot trebuie sa imi spui cine te-a trimis! -Ok,hai sa iti spun adevarul...am venit sa incerc sa il eliberez pe Abraham Claxx.Nu o fac pentru serviciile secrete,o fac pentru recompensa financiara.Am probleme personale pe care doar banii mi le pot rezolva.Mohamed,tu esti un om inteligent,ti-ai da seama daca te-as minti,nu? -Nu am timp sa ma ocup de tine!Te las in voia lui Allah,si in mainile oamenilor mei. Urmara discutii cu proprii oameni,apoi Mohamed il intreba ceva in araba.Unul din subordonati ii traduse: -Te intreaba daca stii sa sapi. -Nu stiu! Fu lovit puternic pana lesina,apoi se trezi intr-un cimitir.Era noapte.Doi dintre oamenii lui Mohamed tocmai terminasera de sapat o groapa. -Te-ai trezit?Perfect.Uite ce ti-am pregatit! Jim isi aduse aminte de pistolul pe care nimeni nu il observase.Il scoase si trase in cei doi.Amandoi cazura in groapa si murira datorita adancimii acesteia.Jim le lua mitralierele si il suna pe Alexander. -Am fost rapit si am scapat. -O unitate de elita se indreapta spre vila lui Al Takheri.Vii cu noi? -Normal!Vreau sa i-o platesc nemernicului. Toti ajunsera la vila.Agentii MI6 impreuna cu Alexander si Jim trasera in paznicii casei.Jim participa la ,,curatarea”vilei de teroristi.Mohamed nu era de gasit,spre ingrijorarea tuturor. -Probabil e la intalnire cu africanii.Hai sa il luam pe Abraham si s-o stergem!Sigur va fi foarte suparat la intoarcere. -Si banii mei?intreba Jim. -Vorbeste cu Abraham.Intre timp,sper ca nu te mai bagi in actiunea asta.Ai vazut ce ai patit! Jim voi sa renunte,insa imaginea Lisei il bantuia.Nu isi amintea insa si vorbele ei despre putina importanta a banilor.Asa ca parasi grupul de agenti si se indrepta spre ambulanta unde Abraham era condus de politie.
”Eu ucid oameni,doar atat stiu sa fac.Mananc,dorm si ucid”(gangster haitian din Miami-in emisiunea World”s Toughest Towns) faza creepy din A Haunting(Fenomene Stranii)-il am pe computer,sezonul 4,dar netradus:Erau unii cu o tabla de Ouija si cica: -What is your name? -S-E-T-H -When were you born? -N-E-V-E-R |
|
|||
|
-Buna ziua,domnule Claxx.Din cate am inteles,imi datorati niste bani.Adica,scuzati-ma ca va bat la cap cu asta,mai ales in starea dvs.
-Nicio problema,ma simt perfect.Daa,banii.Pai,am aflat de la agentii care m-au eliberat ca parintii mei au pus o recompensa.Stiu si despre tine,Jim.Tu m-ai eliberat! -Atunci..cum facem? -Asculta,recompensa este de o suta de mii de dolari.Poti sa mergi cu mine la spital,sa asteptam sa vina parintii,apoi o sa te plateasca.Sau poti... -Pot ce..? -Sa imi faci o mare favoare.Vezi tu,eu stiu limba araba foarte bine,si scris si vorbit.Am copilarit aproape de fasia Gaza si ma jucam adesea cu copii palestinieni.Asa am invatat-o,insa cei care m-au rapit nu stiau asta.Astfel ca,dupa ce ma interogau,vorbeau in araba chiar in apropierea mea si eu ma prefaceam ca nu ii inteleg.Dar eu am aflat totul.Despre jaf,diamante si tot ce au vorbit fara nicio retinere,crezand ca eu nu inteleg ce vorbesc intre ei.De aceea,vreau sa te intreb:Nu vrei sa ma ajuti cu o problema si sa castigi mult mai multi bani decat recompensa aia? -Pai..despre ce este vorba? -Mohamed si imigrantii africani au planuit jaful de la magazin cu mult timp in urma.Ei urmau sa ma rapeasca pentru a parea o rafuiala pe baze etnice.Apoi,in timp ce autoritatile se concentrau pe rapirea mea,africanii urmau sa fure toate diamantele si sa le transporte in Sierra Leone,la colonelul Besso Flail,un lider rebel din zona.Desi ei au mine,Besso nu are acces la ele,insa diamantele l-ar fi ajutat sa il obtina,platind cu ele functionarii corupti ai guvernului.Cu acesti bani,i-ar mitui sa le dea oamenilor lui drept de exploatare miniera.In schimb,Besso trebuie sa dea teroristilor diamante si sa se lanseze in afacerile de tip:,,diamante contra arme” care au loc in zona.Mohamed are o tona de arme,insa vrea diamantele.Acum,aici intervii tu.Lumea va spune ca eu finantez razboaiele din Africa,ma vor condamna toti.Pe langa asta,n-o sa pot dormi linistit stiind ca diamantele mele vor cauza atatea crime.De aceea,tu va trebui sa te duci acolo si sa mi le aduci.Insa este periculos si tu trebuie sa fii de acord sa ma ajuti,ok? -Ma gandesc..cati bani imi dai pentru asta? -cam 50 de milioane de dolari.Si recompensa e doar de o suta de mii.Gandeste-te bine.Nu sunt stapanul tau,asa ca tu va trebui sa iei decizia asta.Dar daca ma ajuti,iti voi plati banii promisi! -As vrea sa te hotarasti in scurt timp.Teroristii vor actiona curand,si trebuie opriti.Asa ca,daca tu n-o sa vrei,o sa ma gandesc sa fac altuia propunerea.Deci,maine seara la 20:00 un agent Mossad,Eliah,te va astepta la restaurantul hotelului unde stai.El iti va spune ce sa faci mai departe.O sa stea o jumatate de ora.Daca nu te intalnesti cu el,inseamna ca nu ai acceptat oferta mea,ok?Oricum,iti sunt recunoscator pentru ca m-ai salvat!
”Eu ucid oameni,doar atat stiu sa fac.Mananc,dorm si ucid”(gangster haitian din Miami-in emisiunea World”s Toughest Towns) faza creepy din A Haunting(Fenomene Stranii)-il am pe computer,sezonul 4,dar netradus:Erau unii cu o tabla de Ouija si cica: -What is your name? -S-E-T-H -When were you born? -N-E-V-E-R |
|
|||
|
Jim petrecu ziua urmatoare gandindu-se ce sa faca.,,Este riscant sa merg acolo.Cine stie ce o sa patesc,poate o sa fiu si ucis.Pe de alta parte,o suta de mii de dolari ar fi nimic comparativ cu 50 de milioane.Ce fac cu ei?O fac pe Lisa sa divorteze de Gregory si apoi traim o vreme bine.Dupa ce se termina,ce fac?Ea fie se intoarce la Gregory,fie isi gaseste pe altcineva cu mai multi bani.Pe de alta parte,cu 50 de milioane am trai impreuna fericiti tot restul vietii.Orice as dori,as putea cumpara fara teama ca s-ar termina banii.Doar daca esti nebun si cumperi tot felu de lucruri fabuloase poti sa termini banii astia intr-o viata!Si..chiar daca aflu ca ce trebuie sa fac este periculos,macar nu strica sa ma intalnesc cu Eliah,sa vad despre ce e vorba!Daca e ceva riscant,nu ma bag,sau...ma mai gandesc!”Cu gandurile astea,astepta pana seara si merse la restaurant.Eliah il astepta:
-Ma bucur ca ai putut sa vii.Ai vorbit cu Abraham? -Da,el mi-a spus sa vin aici.Ce trebuie facut? -Pai,avem nevoie de diamante inapoi.Altfel,ajung pe mana rebelilor si sunt o sursa de crime.Insa mai am si un alt motiv...Abraham este un bun prieten cu mine si este foarte indurerat de pierderea bijuteriilor.De aceea,are nevoie de cineva sa le aduca inapoi.Altfel,s-a zis cu afacerea! -Asta e logic! -Asculta,daca vrei sa ne ajuti,iti cumpar un bilet spre Sierra Leone.Acolo,intreaba de un anumit Henry Otange,patron de magazin alimentar si care te duce oriunde vrei pentru o anumita suma de bani.O face pe ghidul pentru straini.Mergi cu el pana aproape de granita intr-un sat.Intreaba de colonelul Besso,stiu toti de acolo de el.Este important sa furi diamantele de la el,inainte sa vina arabii.Apoi,va trebui sa mergi in Bassra,Irak,de unde sa furi armele pe care Mohamed le datoreaza soldatilor lui Besso.Apropo,daca poti,ucide-l si pe el,e un criminal de razboi si un mare nemernic.Ai face un bine omenirii!Dupa ce ai diamantele si armele,poti sa ma suni sa trimit oameni sa te ia din Irak.Dupa aceea,ai terminat treaba.Accepti? -Nu se intampla nimic rau,nu? -Nu.Daca nu poti tu sa le furi,uite bani sa platesti pe altii sa faca asta.Tu insa incearca sa afli exact ce planuieste Besso sa faca cu Mohamed,ok?Am impresia ca vor sa faca ceva foarte rau.Poate ar fi bine...sa te infiltrezi printre oamenii colonelului,sa vezi ce afli.In rest,altii vor fura si vor ucide pentru tine.Deci,viata ta nu va fi pusa in primejdie,poate doar daca afla Besso cine esti.Dar si atunci te putem salva de el.CIA si MI5 sunt de acord sa te ajute. -Bine...fac asta.Ma infiltrez intre oamenii lui Besso.Si in Irak ce fac? -Spui ca vii din partea lui Besso pentru a lua armele.Nu ar trebui sa fie probleme nici acolo.Apoi vei fi platit regeste!50 de milioane de dolari nu merita sa te plimbi putin?Gandeste-te.Adica,nu e greu:te plimbi,vezi ce afli,aduci diamantele..simplu!Cred ca oricine ar putea face asta. -Asa e!Cand am avion? -Pai,maine dimineata la 8:00.Nu te teme,trimit oameni sa te ia,ca sa nu iti faci griji ca vei intarzia. Cei doi se despartira zambind si dand noroc calduros.Apoi,primul lucru,Jim o suna pe Lisa: -Lisa,am vesti bune!Poti divorta de Gregory..adica,tot ai probleme cu el,nu? -Da,acum e mai rau.Aduce femei de fata cu mine si ma umileste zicand ca,daca vreau o viata luxoasa,asta e pretul pe care trebuie sa il platesc.Dar ce vesti ai?Ce s-a intamplat? -Merg pana in Sierra Leone,apoi putin in Irak si o sa fiu platit cu 50 de milioane de dolari pentru asta! -Jim,tu esti nebun?Glumesti,nu? -Nu te teme.E legal.Cineva vrea sa fac ceva,atat.Sa aduc niste diamante si.. -Si sa mori!Nu stii ca Sierra Leone si Irak sunt zone periculoase.Cine ar vrea sa mearga acolo?Asculta,Jim,oricine te-a pus sa faci asta,precis si-a batut joc de tine!Renunta,ti-am zis ca sunt si alte cai sa facem rost de bani. -Cum?Sa castig la loto??Ti-am spus,castig o multime de bani!Doar o calatorie de cateva zile,apoi putem trai exact asa cum ne-am dorit.Pot sa te salvez,crede-ma! -Jim,pari schimbat.De unde pofta asta nebuna de bani?Ceva nu e in regula.. -Nu sunt nebun,Lisa!Nu!Doar ca..vreau sa..ok,bine mai vorbim,papa! -Pa,Jim si ai grija!Mai vorbim! Jim tranti telefonul si isi zise:,,O sa inteleaga ea dupa ce vin cu valiza de bani!Sa vedem atunci daca ma mai face nebun!”
|
|||
|
Cu toate protestele lui Alexander,care il suna in secunda cand termina intalnirea cu Eliah,Jim accepta sa mearga in Sierra Leone.Totul decurse normal.Ajunse si fu indrumat spre Otange s food,magazinul lui Henry.Merse sa manance ceva intai,apoi merse la magazin.Henry,deja informat,il intampina:
-Bine venit!Scuze da eu prost engleza!Da intelegem,no problem!zise el razand. -Buna ziua,dvs sunteti Henry Otange,am dreptate? -Daaa.sigur prieten...Henry Otange,cel mai bun magazin,preturi bun,nu ca altcineva..eu fac tot ce nevoie!! -Inteleg ca stii de ce am venit?Poti sa ma duci la colonelul Besso? -Besso...colonelul!Da,stiu el,vazut acum cateva zile.Da soldatii lui put,zise el razand -Poftim? -Urat miros..urat..yeah!Da el curat om.Nu vazut om asa aranjat cum el! -Nu cred ca o sa ma deranjeze,pentru ca sunt intr-o misiune.Ma poti ajuta sa ajung la el? -Daaa!Henry Otange duce oameni oriunde,oriunde.Pui bani la Henry si el te duce unde vrei.Daca nu stiu unde trebuie ajunge,eu intrebat si fac tot sa aflu cum ajungem unde vrei!Si tot te duc unde vrei! -Ok,uite banii,ii intinse Jim.E departe? -Multumesc,banii buni!Henry multumit de tine,Jim.Asculta,spuse el in timp ce scoase un shotgun de dupa tejghea,asta necesar,altfel e pericol mare...mare pericol! -Woow,ce faci cu pusca aia? -Obisnuit,tin arma ca sa nu fie rau afacerii. -In ce fel sa fie ,,rau afacerii?” -Henry nu atent era odata.Henry atent la discutie,uitat dupa fete..si atunci cateva copii au venit si luat marfa,furat din magazin.Henry foarte suparat,da nu facut nimic.Si a zis Henry:,,Idiot Henry,idiot!Data viitoare lasa fete,uitat la marfa!!”.Da alta data Henry obosit si dormit cu magazin deschis,si apoi copii iar furat din marfa.Atunci Henry suparat rau,spus:,,Nu.Acuma stau,uit tot timpul la marfa pana inchid.Apoi putut dormit si vorbit cu fete si mancat si trait.Da ziua la munca si vazut marfa,nu scapat din ochi!”.Si zile cateva asa mers si nu furat nimic.Marfa buna.Dar apoi venit copii si luat marfa din fata.Atunci enervat si strigat ei:,,Copii rau,lasa marfa jos!Pleaca aici!Lasa mancarea!”Dar ei tot luat si scos limba la Henry.Atunci Henry vorbit cu alt patroni si ei ras si facut prost Henry.Spus sa cumpere arma si atunci nu mai furat.Asa facut rost de pusca si aparat magazin.Merge bine acum.Venit odata copii,dar eu aratat arma si ei fugit si nu mai luat nimic!spuse el zambind fericit. -Putem sa mergem si maine,Henry!Oricum,s-a cam inserat. -Maine mers sa vezi Besso!Da curat om,da aranjat si frumos om!Vrut sa fiu ca el barbat!Daca eu ca Besso,atunci fetele luptat sa fie sotia mea! -Noapte buna,Henry! -Si tie la fel!Vedem dimineata! Jim adormi,realizand ca Henry Otange ii deveni simpatic.Rase singur de accentul lui si de intamplarile povestite.,,Poate devenim prieteni.Sigur stie sa inveseleasa omul!”
|
|||
|
A 2-a zi,Henry il duse in orasul de granita.Incerca sa ignore grupurile de jeepuri care duceau oameni inarmati cu mitraliere,si ajunse in fata bazei improvizate a lui Besso.
-Aici ajuns,Jim!Acum eu plecat sa nu venit copii rau!spuse el si pleca. Jim nu apucase sa ii multumeasca,si inainta spre grupul de soldati.Le ceru sa il duca la Besso. -Cine esti tu sa il vezi pe dl colonel?il intrebara ei. -Vreau sa lucrez pentru el,sunt un fost agent CIA si m-am retras! -Bine,atunci.Desi esti alb,poate ca Besso o sa aiba nevoie si de tine! Urma soldatii pana cand ajunse in fata colonelului.Acesta il privi si intreba scurt: -Ce cauti aici? -Vreau sa lucrez pentru voi,sa fiu bodyguard! Besso accepta si astfel Jim putu sa se plimbe in voie peste tot.Primi cateva misiuni care sa ii testeze loialitatea si Besso il rasplati facandu-l garda lui de corp personala.Insa Jim ceru permisiunea sa plece in sat sa ia apa.Acolo intalni trupe de mercenari carora le zise: -Ce credeti despre Besso Flail? -Este un nemernic!Un criminal care ucide negrii si albi deopotriva!Nu ne place de el! -Si daca v-as plati sa scapati de el?spuse Jim gandindu-se la ce ii spusese Eliah.In plus,i-ar fi fost mai usor sa fure diamantele fara Besso prin preajma. -Bine atunci.Vom ataca diseara! Jim merse in baza si,bazandu-se pe mercenari,incerca sa gaseasca locul unde erau depozitate diamantele.Nu stia ca mercenarii erau defapt alti oameni ai lui Besso care il informara despre ce voia Jim.Jim gasi camera cu diamante,lua o cutie goala si le baga.Intre timp,un om se apropie in tacere,tinand un Kalashnikov indreptat spre el. -Ai terminat?il intreba Besso. -Nu e..ceea ce pare..nu furam! Besso rase si ordona soldatilor sa il prinda.Fu legat cu franghii si tarat undeva in alta camera.Apoi,cativa oameni,inarmati cu bete incepura sa il loveasca. -Am avut incredere in tine,desi esti alb!afirma Besso.Am crezut ca suntem frati!Dar tu ai vrut sa ma inseli si sa furi diamantele!Aratati-i ce facem cu hotii! Jim fu batut tot mai rau cu betele si crengile abia taiate din copac.Durerea era atat de mare,incat privea direct spre un soldat cu un AK-47,rugandu-se sa ii vina ideea sa traga,sa il scape de suferinta.Dar soldatul statea nepasator.Besso radea si privea: -Aici vei muri si o sa te dau cainilor mei!Nu meriti sa traiesti.Apoi,fu scuipat. Dar curand,trupele incepura sa se agite.Curand,zgomotul unor bombe care cadeau ii speriara.Besso le ordona sa iasa si sa lupte.Intre timp,Jim reusi sa se elibereze.O bomba cazu chiar in camera lor.Besso sari intr-o parte in timp ce Jim se tara spre perete.Nu fura atinsi.Amandoi se ridicara si Besso,asemeni unui pitbull turbat,se arunca spre el,si incepu lupta corp la corp.Besso il dobora si continua sa loveasca.Insa Jim lua un Uzzi uitat si il ciurui rapid.Apoi,trupele atacatoare intrara si Jim il recunoscu pe Alexander,care il certa: -Ai idee prin cate am trecut sa conving armata britanica sa lanseze un atac asupra fortaretei lui Besso?Daca refuzau,acum erai mort! -Multumesc,Alexander!Mi-ai salvat viata inca odata! -Ok,atunci..stii ce trebuie sa fac in continuare,nu? -Las-o balta,Jim!Nu mergi in Irak.Aici era o alta poveste,acolo e altceva. Speriat,Jim dori sa renunte,gandindu=se:,,Nu merita pentru toti banii din lume sa fac asta!Am trecut razant pe langa moarte!”.Insa primi un telefon de la Eliah: -Am aflat ca ai diamantele.Bravo,acum du-te in Irak asa cum ne-am inteles!Vei fi asteptat de cativa beduini,oameni de-ai mei,care te vor duce oriunde le spui. -M-am gandit sa ma retrag.Renunt la bani! -Stiam ca ai putea fi speriat,asa ca am luat masuri.Jiim,ajutoor,am fost rapita!se auzi vocea Lisei prin telefon. -Eliah,nemernicule,ce ai facut?Ai rapit-o pe..? -Nu te nelinisti,e doar o masura de asigurare.Daca te duci in Basra si iei armele,apoi aduci totul inapoi,Lisa nu va pati nimic.
|
|||
|
Jim incepu sa planga si se sfatui cu Alexander:
-ok,Eliah este un om periculos deoarece are multi prieteni in serviciile secrete ale diverselor tari puternice.Cunoaste oameni din CIA,MI5,MI6,FSB,NSA si altele.Daca ii aduci armele si diamantele..Doamne,ce zic.Tu nu esti agent!In fine..trebuie sa ii dai tot ce iti cere,apoi ma asigur ca nu va scapa nepedepsit pentru rapire,ok? -Poate vrea doar sa il ajute pe prietenul sau,Abraham sa recupereze paguba,nu? -Tot ce se poate,dar ceva e ciudat.Oricum,nu ti-am spus sa nu te bagi?De ce plangi acum?Te-am rugat sa nu te bagi in asta,dar tu nu m-ai ascultat! -Practic,imi forteaza mana.Foarte bine,voi merge in Irak! Jim ateriza pe aeroportul din Baghdad,apoi se intalni cu grupul de beduini.Acestia il dusera prin desert,pe jos,alaturi de camile.Daca nu era in situatia aia,chiar i-ar fi placut experienta.Beduinii,bine inarmati,inaintau cu grija,stiind bine zonele periculoase.Evitau autostrazile,deoarece erau pline de mine antitanc si convoaie militare. -Mujahedini!La cativa metri in fata!Bine inarmati! -Atunci,hai sa vorbim cu ei,doar nu pagubim pe nimeni!Drumul este deschis tuturor! Mujahedinii si beduinii incepura sa discute in araba,iar Jim nu intelegea nimic,si urmarea speriat actiunea.Masina teroristilor era plina cu bombe si pornira in viteza,dupa incheierea discutiilor. -Astia merg la Baghdad,vor sa detoneze masina capcana intr-o piata. Jim realiza pericolul in care se afla,insa nu putu decat sa inainteze.Beduinii incepura sa cante melodii traditionale. -Trupele americane si ale Coalitiei...la ce distanta sunt? intreba Jim cautand sa se agate de vreo urma de siguranta.Insa liderul tribului beduin raspunse: -Aici niciun american nu vine!Nu..zic ca e prea periculos.De fapt,oricine nu este musulman,ar face bine sa nu aiba drum in zona!Noroc cu Eliah,altfel nici noi nu am fi acceptat sa te aducem aici.Putem fi oricand atacati din cauza ta! In cele din urma,beduinii ajunsera in Basra.Grupul se desparti,iar seful de trib ii spuse: -Noi de aici mergem prin suk-uri si magazine sa cumparam cele necesare,apoi ne intoarcem in desert,sa facem corturi si sa avem grija de camile.Allah sa te indrume de aici!Cauta casa lui Jaffar!apoi,seful facu semn celorlalti sa urce pe cai si plecara lasandu-l pe Jim dezorientat in mijlocul orasului.Ramase cateva clipe privind in jur,apoi inainta zicandu-si:,,Ce vrea Dumnezeu!Sau ma imbogatesc,sau mor aici!”.Merse in primul bar si cauta pe cineva vorbitor de engleza.Gasi cativa oameni care,desi individual vorbeau prost,ajutandu-se si completandu-se unii pe altii reusira sa se inteleaga cu el.Fu indrumat spre o masina din apropiere.Unul dintre ei veni si vorbi cu soferul.Apoi,i se facu semn sa urce.Jim ezita o clipa,insa amintindu-si de bani,nu de Lisa,urca hotarat.Soferul dadu drumul la radio,unde suna muzica tare.Intre timp,tragea din tigara.Jim observa pistolul-mitraliera de pe bancheta din fata.Se concentra ca sa ii treaca frica,exclusiv pe privelistea de pe geamul masinii.,,Trebuie sa imi joc rolul.Sunt din partea lui Besso,am diamantele.Vreau armele!Sa par dur,altfel astia ma decapiteaza!”.Masina intra intr-o curte,apoi soferul iesi si ii spuse: -Jaffar...aici! Jim cobori si inainta spre cladire.Prin jur,oameni cu fetele acoperite si mitraliere,il intampinara.Intra in cladire si fu intampinat de Jaffar.I se facu semn sa stea pe covor,apoi femeile adusera masa. -Am inteles ca vii din partea colonelului Besso! -Exact!urla el,apoi realiza ca gresi. -Nu te supara,dar nu ai fata de soldat sau de om al lui Besso.De ce nu m-a sunat si el ca vii? -N-a sunat?E o greseala din partea lui. -Bine,inteleg.Uite armele cerute!Acum,arunca diamantele aici si pleaca! Insa Jim se codi,deoarece trebuia sa obtina si armele si diamantele.Avu proasta idee sa spuna: -Aveti autorizatie pentru arme?Chem politia nenorocitilor!Teroristi nemernici,credeti ca fac afaceri cu voi?Sa faceti ce,sa ucideti nevinovati?Nicio vorba!Iau armele si diamantele...apoi plec de aici... Clipele de bravada fura platite scump.Fara nicio vorba,fu prins,legat si aruncat in beci pe scari.Un terorist il impusca in picior si zise: -Acest nemernic ne sfideaza!Cine esti tu sa ne judeci?Nici macar nu esti musulman! Dupa cateva ore de stat cu cagula pe fata,fu eliberat si aruncat in portbagaj.Apoi,eliberat.Langa el observa diamantele,dar nu si armele. Fu sunat de Eliah si rugat sa vina la Londra,chiar si fara arme. In avion,isi reveni.Pe aeroport,lua din intamplare un ziar si ingheta cand citi titlul:,,Omul de afaceri Abraham Claxx a murit ieri in explozia ce i-a distrus magazinul de bijuterii in totalitate”.Fu asteptat de Alexander,care ii spuse: -Nu aveai dreptate!Eliah a plasat bomba si l-a ucis pe Abraham,deoarece voia diamantele pentru el!Voia banii! -Si..ce facem acum?O are pe Lisa..!Te rooog,ajuta-ma!Te roog! -O sa vorbesc cu CIA.O sa fie scandal diplomatic daca expulzam agenti straini,dar ce sa facem.Spunem ca erau spioni israelieni.Poate scapam.Vorbesc cu superiorii si vad ce putem face.Intre timp,joaca rolul si du-i diamantele lui Eliah,sa o elibereze pe Lisa.Nu vreau sa o am si pe ea pe cap!
|
|||
|
Jim il suna pe Eliah si stabilira un loc de intalnire.Acesta veni si spuse:
-Da-mi diamantele si asteapta aici.Oamenii mei o vor aduce pe Lisa.Sunt om de cuvant! -De ce l-ai ucis pe Abraham? -Scopul..scuza mijloacele.Oricum,unde este el acum,nu are nevoie de diamante! In acel moment,Eliah se prabusi impuscat,iar Jim realiza ca fusese un sniper.Privi speriat,apoi se arunca la pamant.Realiza ca Eliah murise.Fugi disperat spre nicaieri,in timp ce gandurile ii fura pompate in minte.Pierdu diamantele in fuga.Fu oprit de cativa oameni in costum care il intrebara ce s-a intamplat. -Va roog!Il cunoasteti pe Alexander Blackcrow?Duceti-ma la el,e urgent!Va rog. -Bine,te ducem la Alexander.Urca in masina! Jim urca,incercand sa se calmeze.Privi peisajul,apoi masina intra in curte.Realiza ca totul arata cunoscut,apoi realiza infiorat:,,Vila lui Al Takheri!”.Dar fu impins sa inainteze spre o camera.In mijlocul ei era un sicriu,iar in el,cadavrul lui Alexander. -Nu ai vrut sa il vezi pe Alexander?fu intrebat,apoi lovit cu o bata in cap ceea ce il facu sa lesine.Se trezi legat si incepu sa planga.Mohamed sosi si alaturi de ei fu adusa si Lisa.Era legata si cu un calus in gura.Totusi,se putea vedea ca plansese mult.O privi si se infiora.Mohamed se aseza langa el si ii povesti: -Odata,aveam un fiu si era lumina ochilor mei.Il iubeam mai mult decat orice.Insa a ajuns la varsta curajului si a plecat,cu toate rugamintile mele in razboiul arabo-israelian.Aveam vise legate de el:Voiam sa imi fie sprijin la batranete,sa creasca inaintea ochilor mei si sa fiu fericit.Insa visele mi-au fost spulberate cu moartea lui.Apoi,am lasat sotia mea si cele trei fiice in Irak si eu eram in Afghanistan sa ma antrenez cu oamenii lui bin Laden.Visam si nadajduiam la ziua regasirii.Insa cand am ajuns,am vazut doar cadavrele lor,alaturi de alti prieteni buni si vecini.De atunci,visez doar cum sa le platesc ucigasilor de americani faptele lor.Sa le arat ca nu sunt stapanii lumii! -Ce..vrei sa spui cu asta..? -Asculta,te rog!continua el inlacrimat.Am facut o armata si am cunoscut alti lideri razboinici ca mine.Unul dintre ei era Besso Flail.Planuisem totul cu grija:Cu diamantele lor as fi construit baze de antrenament pentru adevaratii razboinici si luptatori in jihad.As fi cumparat bombe si vehicule care sa imi transforme visul in realitate.Printr-un lant de atacuri,as fi inecat in sange pe conducatorii statului ilegal construit Israel si pe sustinatorii lor americanii.I-as fi lovit cu putere si as fi razbunat moartea a mii de familii de buni musulmani care au suferit din cauza acestor criminali imperialisti!Dar tu ai impiedicat visul meu!Felicitari,Jim.In ochii poporului tau occidental,ai devenit un erou!Bravo,ai oprit un terorist nebun sa comita atentate!Insa,inainte sa te las sa te bucuri de faima care te asteapta vreau sa te intreb ceva:o iubesti?Lisa fu impinsa in fata.Mohamed ii puse sabia la gat.Jim tremura: -Las-o..te roog...fa ce vrei cu mine,dar elibereaz-o pe Lisa..te rog! -O iubesti?O iubesti?urla Mohamed. -Da!Daaa! In acel moment,cu o miscare rapida,Mohamed o decapita.Jim urla de durere si se prabusi la pamant.Mohamed spuse ceva in araba,apoi se indeparta.Jim,rupse franghia care il tinea legat,cu o forta supraomeneasca,apoi,din instinct il urma pana pe acoperisul vilei. -Nu sunt oameni sa ma apere,spuse Mohamed.Acum stii pretul pe care trebuie sa il platesti daca iti doresti ceva.Eu nu,dar altii se vor ridica sa imi razbune moartea! Apoi,Jim il ataca.
|
|||
|
-De ce crezi ca ai fost eliberat din Basra?Ei erau fratii mei.Apoi cei doi luptara.In cele din urma,Jim il impinse pe Mohamed de pe acoperis si cazu fix in gard,fiind strapuns de tepusele din el.Jim cobora in strada,lua un taxi si merse la prima gara.Fu abordat de parintii lui Abraham care venira cu o valiza:
-Fiul nostru...avea o datorie fata de tine.Uite aici banii pe care ti-i datora!Apoi,cei doi se indepartara in tacere.Jim astepta sa plece,apoi desfacu valiza.Era plina de bani.Jim se uita la ei,ii trecu pe toate fetele,apoi ii puse fulgerator la loc.Arunca cu furie valiza in fata trenului,imprastiind bancnotele pe calea ferata si urla:,,Viata mea...v-am dat-o voua!!Pentru voi am pierdut totul!!”..apoi continua sa urle in timp ce lumea il privea:,,Blestemati sa fie!Blestemati sa fie baniiii!”.Cativa politisti se apropiara si il incatusara direct,in timp ce continua sa strige:,,Din cauza banilor,am pierdut tot!Blestemati sa fie banii!”.Fu dus inspre ambulanta,in timp ce oamenii se ingramadeau sa culeaga de pe jos bancnotele imprastiate.Se luptau sa ia cat mai mult,iar Jim inchise ochii.Peste o vreme,la spitalul de nebuni,se plimba pe alei,tot repetand obsesiv:,,blestemati sa fie banii!blestemati sa fie...banii!”
| Linkuri Sponsorizate |
![]() |
| Unelte Subiect | |
| Moduri de afișare | |
|
|